به گزارش خبرنگار اقتصادي مهر به نقل از رويترز، سوزان شواب نماينده تجاري آمريا امروز جمعه در مالزي تفاهمنامه همكاريهاي تجاري و سرمايهگذاري با 10 عضو آسهآن را منعقد ساخت و در سخناني از انعقاد اين پيمان ابراز خشنودي كرد.
اين مذاكرات از سال 2002 آغاز شد و چهار سال طول كشيد. آمريكا بزرگترين خريدار كالاهاي منطقه آسهآن است و از سوي ديگر، بزرگترين سرمايهگذار خارجي در اين منطقه به شمار ميرود كه سال گذشته 8.7 ميليارد دلار در اين منطقه سرمايهگذاري كرد.
در سال 2004 آمريكا مقصد 14 درصد صادرات كشورهاي آسهآن بود. بر اساس چارچوب تفاهمنامه فوق، موانع غيرتعرفهاي تجاري ميان دو طرف كاسته خواهد شد و اولين گام براي شروع مذاكرات پيمان تجارت آزاد محسوب ميشود.
آسهآن با 560 ميليون نفر داراي رشد اقتصادي بسيار بالايي در سطح جهان است و مبادلات تجاري آن با آمريكا به 150 ميليارد دلار در سال ميرسد و چهارمين شريك تجاري عمده آمريكا محسوب ميشود.
با اين وجود، هم مقامات آمريكايي و هم مقامات آسهآن از اظهار نظر صريح نسبت به آغاز مذاكرات تجارت آزاد خودداري كردند، با اين وجود يك مقام آسهآن اعلام كرد كه اين مذاكرات در سال 2010 و پس از آنكه شش عضو آسهآن برنامههاي آزادسازي تجاري را اجرا كردند، آغاز خواهد شد.
آمريكا علاوه بر سازمان آسهآن با دو كشور مالزي و تايلند نيز در حال مذاكرات پيمان تجارت آزاد است و با سنگاپور نيز پيمان تجارت آزاد منعقد ساخته است. آسهآن شامل كشورهاي برونئي، كامبوج، اندونزي، لائوس، مالزي، ميانمار، فيليپين، سنگاپور، تايلند و ويتنام ميشود.
علاوه بر گسترش روابط تجاري و اقتصادي با كشورهاي آسهآن، ديگر هدف آمريكا از امضاي تفاهمنامه تجاري با اين كشورها افزايش نفوذ خود در منطقه نزديك به چين است. سوزان شواب منطقه آسهآن را داراي اولويت بالا و اهميت استراتژيك و ژئوپولتيك براي آمريكا خواند.
نظر شما